ULTRAHANG VEZÉRELT BEAVATKOZÁSOK AZ ÁLLATORVOSLÁSBAN

2023 december 7-én csütörtökön 20.00-tólL

A RÉSZVÉTEL INGYENES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT

Az előadás során ismertetésre kerülnek az alapvető ultrahang vezérelt mintavételi és terápiás technikák, valamint ezek indikációi és korlátai. Részletesen tárgyaljuk a vékonytű-aspirációt mellkasból és hasűri szervekből, a vizeletvételt, valamint a biopsziás mintavételt. Ismertetésre kerülnek sürgősségi terápiás technikák, mint a szabad mellűri folyadék ultrahang vezérelt csapolása és a pericardiális folyadék csapolása. Ismertetni fogjuk a humán intervenciós radiológiai terápiában is újdonságnak számító percutan tumor-ablatios módszereket, amelyek segítségével sebészi úton nem kezelhető daganatok roncsolása végezhető minimál-invazív technikával.

Előadók

Dr. Bánsághi Zoltán, intervenciós radiológus, főorvos

A hazai humán intervenciós radiológia rendkívül elhivatott művelője, oktatója és kiemelkedő alakja, akinek több mint 30 éves szakmai múltja egybeesik az intervenciós radiológia fejlődésével. Szakterületén számos új módszer hazai bevezetése és elsőként való elvégzése fűződik a nevéhez, több hazai intervenciós labor létrehozásában vett részt, osztályvezetőként és klinikai igazgatóhelyettesként tevékenykedett. Folyamatosan részt vesz a hazai szakorvosi oktatásban. Főorvosként jelenleg is nagy esetszámmal végez diagnosztikai és minimál-invazív intervenciós terápiás beavatkozásokat (pl. tumor-ablatio, chemoembolisatio)

Dr. Kiss Gergely klinikus állatorvos, az Állatorvostudományi Egyetem Belgyógyászati Tanszékén működő Műszeres Diagnosztikai Egység munkatársa.

Szakterületei az állatorvosi kardiológia, ultrahang diagnosztika, belgyógyászat és klinikai genetika. A klinikai munka mellett részt vesz a szakterületeihez kapcsolódó graduális, valamint posztgraduális oktatásban és kutatásban, szakmai konferenciák rendszeres résztvevője és előadója; „A kardiológiai szakrendelés gyakorlata a napi praxisban” és a „Sürgősségi műszeres diagnosztika és terápia” c. VET WEBINAR kurzusok egyik fő előadója.
Izinta Vet WEBINAR KLUB

További információkért ide kattintva letöltheti promóciós anyagunkat.

Jelentkezés

Jelentkezési adatok


(Külföldi résztvevő esetén kérjük az ország kódját adja meg! pl.: RO)

Nyilatkozat

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!